Yağlı ciltler için

Yağlı ciltler için

Yağlı ciltler için

10 Kasım 2016, 19:12

Yağlı cilt için yağ oranını dengeleyen doğal bakımlar 

Yağlı cilt için ne yaptıysanız olmadı… Cildinizin yağ oranını dengelemek için kil maskeleri, köpükler, tonikler kullandınız fakat sonuç hep aynı… Cilt problemlerinin bir çok sağlık probleminin yanında temel nedenleri, stresten sonra düzensiz beslenme ve hareketsizliktir. Bu noktada, dışarıdan, cildin yüzeyine yapılan uygulamalar işe yaramaz olacağından önce problemin kaynağına inerek düzeltmek gerekir. Kalıtım, dönemsel hormonal değişiklikler ve çeşitli dış etkenler nedeniyle oluşan yağlı cilt problemlerinde ise, evde de kolayca uygulayabileceğiniz doğal malzemelerle yağlı cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Yağlı cilt için en doğru bakım nasıl olmalı?

Yağlı bir cilt, kuru ciltlere göre kırışıklıkları daha geç göstermeye başlar. Yağlı bir cilt daha fazla nem demek olduğu için yağlı cilde sahip olanlar bu açıdan şanslıdır. Bakımızını yaparken de uygulamaların cildinizi çok kurutmasına izin vermeyin ve değişimi yavaşça gözlemleyebileceğiniz sürede uygulama yapın.  Yağlı bir cilt için yüzü daha sık temizlemelisiniz. Soğuk su yerine ılık su, cilt yüzeyinde bulunan yağların daha kolay çözülmesini sağlar. Aniden çözülen yağlar, temizlikten sonra cildinizde kuruluk ve pul pul dökülmelere neden olabilir; bu durum cildinizi yıkamadan önce/ sonra yağlandırmayacak ölçüde bir nemlendirici kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Cildinizi alkol içeren bir temizleyici ile temizlemekten kaçının.

Yağlı cilt için uygulamalar sonuç vermeye başladıkça cildiniz daha fazla yağ üreterek telafi etme eğilimine girebilir. Bu nedenle uygulamaları zamana yayarak sonuçlarını kaydetmelisiniz. Ayrıca uygulayacağınız her bitkiyi cildinizin küçük bir noktasında test ederek allerjik reaksiyon oluşup oluşmadığını kontrol edin.

Yağlı cilt bakımı için Elma Sirkesi, Aloe Vera, Lavanta, Gül suyu ve Jojoba

Yağlı cilt bakımınızda, tonik yerine elma sirkesi kullanmayı deneyin! Doğal elma sirkesi güçlü bir temizleyici olduğundan 1/3 oranında sulandırarak tonik olarak kullanabilirsiniz. Elma sirkesi cilt üzerindeki aşırı yağlanmayı hemen önlemesinin yanında, anti-mikrobik özellikleri ile leke yaratan bakterileri azaltmaya da yardımcı olur.

Elma sirkesi gibi antiseptik özellik taşıyan başka bir seçenek de, Aloe Vera’dır. Aloe vera bitkisini yağlı cilt için kullanmak istediğinizde, bitkinin kendisi de, jel halindeki formu da sonuç verir. Bitkiden kendiniz yapmak isterseniz, Aloe Vera’nın yapraklarını kopardıktan sonra suda bir saat kadar bekletin. Yaprağın dikenlerini ve dıştaki kalın tabakayı soyduğunuzda, bitkinin jeli ortaya çıkacaktır. Bu jeli biraz daha yoğun bir kıvama getirmek isterseniz Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Küçük bir güzellik sırrı: Lavanta Hidrosolü

Cildinizin kurudukça daha fazla yağ üretmesini dengelemek için, Lavanta en iyi dengeleyicidir. Yağlı cilt bakımınız için, bitkinin buhar yöntemiyle distile edilmesiyle elde edilen hidrosol formunu kullanın. Uçucu yağlar gibi yoğun olan damıtılmış suyu, doğrudan cilde uygulanabilir. Yağlı cilt bakımı için lavanta hidrosolü kullananlar, gün boyunca ciltlerinin çok daha az yağlı olduğunu bildirmişler fakat kullanıcılar arasında lavanta kokusunun sürekli solunmasının rahatsız edici olduğunu bildirenler de olduğunu eklemek isteriz.

Yağlı cildi dengeler, kuru cildi yumuşatır: Gül suyu

Gün boyunca cildinizi nemlendirmek veya makyajdan temizledikten sonra bakımınızı yapmak istediğinizde, gül suyu harika bir yardımcı olacaktır. Gül suyu pamukla direkt olarak uygulanabilecek yumuşaklıktadır fakat sprey formundaki gül suyu da cildi yağdan arındırırken, ihtiyaç duyduğu nemi kaybetmemesini sağlar.

Yağlı cildinizin de nemlendiriciye ihtiyacı var!

Yağlı cilt bakımının nemlendiricisi, hafif ve ciltte yağ tabakası oluşturmayacak bir yağ olmalıdır. Hindistan cevizi yağı, farklı yağların destekçisi olarak kullanılsa da, tek başına cildiniz için çok ağırdır. Cildin sebumuna en çok benzeyen ve cildi doğal olarak nemlendirecek yağlar arasında Jojoba yağı etkili bir çözümdür. Jojoba yağını cildinize uyguladıktan kısa bir süre sonra, tüm yağ cilt tarafından emilerek bir kalıntı bırakmaz. Jojoba yağı cilt tipinizi değiştirerek daha az yağlı yapmayacaktır fakat yağ oranının dengelenerek daha mat bir görünüm elde edilmesine yardımcı olurken cildin gereksinim duyduğu nemi de sağlar.

Yorum Ekle

BEDEN KİTLE İNDEKSİ HESAPLAMA

= 00.0